3 saker alla hemsidor ska ha

Hur man bygger upp sin hemsida är högst individuellt och förändras beroende på en mängd faktorer. Men det är åtminstone tre saker som alltid ska och borde finnas med för att hemsida ska vara lockande, snygg och lätthanterlig. 

Balansera färgerna

Om du tänker ha bakgrundsfärger och menyfärger gäller de att de matchar. De behöver inte komplettera varandra, de kan lika gärna kontrastera varandra. Huvudsaken är att de inte skär sig. Och sedan ska de inte störa besökaren från den viktigaste saken på sidan såsom innehållet.

Text

Texten ska inte pladdra på i onödan, men den ska heller inte vara bara två rader. Hemsidan ska ha meningsfull text som ger läsaren något slags värde. Spy inte ut text på sidan bara för att ha med text, var noggrann med texten som läggs upp och se till att den känns lättläst och luftig.

Bilder

En sida som endast innehåller text känns ansträngande för ögat och blir jobbigt att läsa. Bryt upp det med mellanrum och bilder. Bilder kan ibland säga mer än text kan och kan även argumentera för texten. Använd bilder klokt men var inte rädd. En bild för mycket är bättre än en bild för lite.