Modern webbdesign

Det går framåt med tekniken på alla håll, även inom webbdesign. Att bygga en snygg sajt idag har aldrig varit enklare samtidigt som det är ganska avancerat. Modern webbdesign har tagit stora kliv på bara ett par år. Webbsajter har med åren genomgått en stor förvandling och blivit allt mer användarvänliga.

Responsiv design

Det man kan se som den största utvecklingen är responsiv design, Mr Green bland annat är ett lysande och lyckat exempel på en sajt med responsiv design. Det hela innebär att att layouten och designen på en sajt förändras utifrån vilken skärmstorlek den kommer till. Öppnar man exempelvis Mr Greens sajt i en webbläsare på sin dator så får det plats betydligt mer än om man surfar in via sin mobil eller surfplatta utan att därför missa det väsentliga på sajten.

Tidig design

Tidigare så var man tvungen att bygga separata sidor för mobil och dator, något som fortfarande används men det blir mer och mer av den responsiva designen på webbsajter. De allra första varianterna för att kunna läsa en webbsajt i mobilen blev något som kallades för WAP, Wireless Application Protocol något som Nokia och Ericson tog fram för sina dåtida mobiltelefoner. Detta är knappt jämförbart med dagens teknik, men det har alltid börjat någonstans.

Användarvänlighet

Dagens användarvänlighet är något som hela tiden arbetas med, och att just en sajt är användarvänlig är viktigt för att kunna behålla personerna kvar på sajten. Om en sajt är krånglig att använda så går vi gärna vidare för att hitta på en sajt där vi känner oss mer hemma. Om vi återkommer till den sajt Mr Green har byggt så finner i att i oinloggat läge så finns det en meny längst upp till vänster med olika alternativ. Men också en flik som är klickbar för att alltid komma tillbaka till det som anses vara startsidan.

En titt på Mr Green

Loggar man in hos Mr Green så finns menyn uppe till vänster kvar men med lite mer kursrelaterade sidor, fliken finns kvar nu med annan startsida. Du hittar också de spel som finns hos Mr Green, spelarnas favoriter och olika speltyper som finns. Du kan även se vilka spel du själv spelat och även de senaste spel som du spelade. Det ger ett seriöst intryck och är inte så röriga som en del online casinon kan vara. Den gröna färgen finns igenkännande på alla delar av sajten och ger ett skönt intryck. Grön är ju skönt.För det mesta så är det byråer med webbdesign som tjänst som tillverkar de flesta sajterna idag. Är man som Mr Green ett stort företag så finns det egen avdelning som arbetar med sajten och utvecklar den allt eftersom som vi kan läsa i en artikel från 2011. Däremot så hämtas nog mycket inspiration och idéer till sin egna sajt från andra stora sajter. Dagens moderna webbdesign appliceras på många sajter och de som inte stannat i utvecklingen av sin sajt hänger nog på för att fånga upp så många besökare som möjligt.