Snyggare sajt med snygga bilder

Tack vare allt snabbare uppkopplingar världen över så har man idag en otrolig frihet när det kommer till att använda datatunga medier på sin sajt. Idag så är det mer eller mindre ett krav att använda sig av högkvalitativa bilder för att sajten skall kännas snygg och modern. fotograf naturbild

Ta bilder själv

Om man driver en blogg eller har en sajt med mycket helt eget innehåll så är den bästa lösningen som finns att ta egna bilder. Har man en bra mobilkamera så är det en bra nödlösning men det bör aldrig vara första valet. Digitala systemkameror som kan ta otroligt bra bilder kostar idag inte många tusenlappar.Till systemkameran så brukar det även vara bra att köpa ett nytt, bättre objektiv. Det som följer med i paketlösningar är helt okej men kan ha det lite svårt i mörkare miljöer eller om man vill göra bakgrunden riktigt suddig(använda sig av kort skärpedjup). För detta krävs det lite bättre objektiv. Tänk på att välja ett objektiv som passar din kamera. De flesta tillverkarna har egna fästen eller kamerafattningar som det också kallas och vissa flera olika beroende på vilken typ av systemkamera det är.

Bildbanker

De gånger man inte själv varken har någon bild färdig eller någon möjlighet att ta en bild så kan bildbanker vara lösningen. Bilderna från bildbanker kallas idag även för stockbilder, eller “stock photos” på engelska.Många stockbilder är tagna specifikt för bildbankerna och går ofta att identifiera som “stockbilder” tack vare deras speciella stil. Det gäller därför att välja bilder som verkligen passar in för ditt användningsområde för att det inte skall kännas “billigt”.

Pressbilder

Om man skriver om något som någon annan har gjort. Kanske en pjäs, en produkt eller en annan sajt så kan det enklaste oftast vara att begära några pressbilder. Vissa, speciellt större företag brukar ha dessa bilderna tillgängliga på sin sajt, ofta under en dedikerad presskategori tillsammans med pressmeddelanden och kontaktuppgifter.