Konverteringsoptimering

Hur hanterar man den trafik som kommer till ens sajt? Hur får man sina besökare att göra det som är syftet med sajten? Med hjälp av konverteringsoptimering kan du förbättra resultatet av din sajt genom att hjälpa dina kunder rätt.

Det finns många discipliner inom onlinemarknadsföring. En av de man som sajtägare bör ha koll på är konverteringsoptimering. Du kan nämligen med hjälp av ett strukturerat arbetssätt göra det enklare för dina kunder och besökare att hitta till rätt ställe på din sajt för att göra det de, och du, vill.

Konverteringoptimering kan handla om både stort och smått. Från att jobba med sina “call to actions” till att experimentera med färger eller att förenkla flödet i en webshops kassa. Det behöver inte vara så svårt i början. Testa hur dina besökare reagerar på olika uppmaningar, länktexter och färger på knappar, och behåll de delar som ökar konverteringsgraden på din sajt. Det viktiga är att du dokumenterar de ändringar du gör, när du gör dem och sedan ser till att möta effekten på ett bra sätt. Det kan nämligen vara så att man tillslut har ändrat så mycket att det blir svårt att veta vad som faktiskt spelar roll.

Det är också ett alternativ att kolla med en expert, och be dem göra antingen en genomlysning av typiska konverteringshindrare, eller göra ett löpande projekt med dem för att slippa chansa sig fram.

Hur som helst är det tydligt när man gräver lite att de flesta sajter kan få ut mycket mer av sin befintliga trafik genom att hjälpa besökarna rätt!