Gör sidan levande

När man skapar en hemsida så kommer utseendet och innehållet förstås att bero på vad man ämnar att skapa för typ av hemsida. Är det en sida som ska sälja något, en blogg eller informationssida för en klubb? Oavsett så bör den vara levande.Vad menas då med en levande hemsida? Det korta svaret på det är att den har ett innehåll och en utformning som gör att sidan är tilltalande och ser ut att ständigt uppdateras med nytt innehåll.

En tilltalande och uppdaterad sida

Snygga hemsidorDet finns lite olika knep man kan använda sig av för att åstadkomma just detta, och det gäller även om det är en sida som du vet att den inte kommer att uppdateras så värst frekvent. Här kommer några knep:

  • Bilder – En sida med endast text är en tung och tråkig sida. Finns det istället fina relevanta bilder så får sidan helt plötsligt en helt annan karaktär och blir mycket mer tilltalande – och levande.
  • Video – På samma sätt som med bilder så livar videoklipp upp sidan. Youtube har en smart funktion som gör att du kan bädda in klipp därifrån i koden så att de ser ut att ligga på din sida. Perfekt om du lagt ut något på Youtube som du även vill visa på hemsidan.
  • Styckeindelning – Om din sida har mycket innehåll i form av text så är detta bra, inte minst för att sökmotorerna ska förstå vad din sida handlar om. Dock är det viktigt att det inte blir en vägg av text, då kommer du att tappa läsare. Dela in texten i mindre stycken så att det inte blir så jobbigt att läsa.
  • Socialt – Att på sidan lägga in din/företagets/klubbens Facebookfeed, Twitterfeed eller liknande är något som definitivt gör att sidan känns mer levande. Det gör att även om inte sidan uppdaterats på ett tag i övrigt så känns det ändå som att det händer saker på sidan.