En snygg webbshop väcker intresse och lockar till köp

En stilfull webbsida är A och O när det kommer till att öka ens marknad och hitta nya kunder och besökare. Oavsett vilken bransch det handlar om ger en snyggt designad webbshop tillsammans med bra kundservice goda förutsättningar till ett lyckat projekt med nöjda kunder och bra försäljning. shopping-cart-symbol-icon-set_f1C1M5vO_L

Extern hjälp

Den som funderar på att starta en webbshop bör först och främst göra en budget för webbprojektet. Det finns mycket info på nätet för att få råd om detta. Har man exempelvis redan en fysisk butik bör man alltid göra en separat kalkyl för webbshoppen. När man har satt ramen kring de pengar som finns tillgängliga att lägga på webbshoppen får man genast ett bättre hum om hur projektet bör utvecklas för att ge vind i seglen och generera intäkter. Kom ihåg att saker oftast kostar mer än man tror, att räkna med lite marginal i överkant brukar vara en fördel för att undvika att oväntade kostnader ska bräcka projektet. Att bygga en sida med smarta och häftiga funktioner på kan vara kul och annorlunda, men glöm inte bort att nätbutiken måste vara lättnavigerad. Du vill inte förlora kunder på grund av en för krånglig sajt. Gör det enkelt men på ett inbjudande sätt. Ofta finns det så kallade standardlösningar att bygga sin webbshop utifrån.

Domännamn

När det kommer till domännamn väljer man antingen ett eller flera och ett tips är att försöka välja samma namn på domänen som företaget om det redan existerar. Olika namn på företag och domäner kan förvirra och vilseleda kunderna. Enkelhet vinner i längden, gör därför namnet lätt att minnas för kunder och även okomplicerat att stava till. Men det betyder inte att domännamnet inte får vara genuint och sticka ut! Här gäller det även att sia om framtiden, tror man att produkterna ska säljas i andra länder kan det vara bra att välja ett engelskt domännamn. Om namnet på webbshoppen är mer än bara ett ord är det bra att tänka på hur detta ser ut när det är sammanskrivet, som domännamnet ofta kan behöva vara. Ett bra exempel på hur detta annars kan gå snett är en butik som specialiserar sig på pennor, vid namn Pen Island. Namnet i sig är det inget fel på, men URL:en blir tyvärr penisland.net, vilket ju uppenbarligen kan läsas ut på ett annat vis också.

Innehåll

Har man inte satt sig in i ämnet är det lätt att tro att allt man behöver på sin webbshop för att börja sälja är produkterna. Men faktum är att innehållet på sajten går längre än bara så. För att lyckas är det också viktigt att titta på texten man har på sajten. Kategoritexter och produktbeskrivningar är värt att lägga ned tid på att skriva för att ge besökare den bästa möjliga informationen om allt de kan hitta i butiken.