En snygg webbshop väcker intresse och lockar till köp

En stilfull webbsida är A och O när det kommer till att öka ens marknad och hitta nya kunder och besökare. Oavsett vilken bransch det handlar om ger en snyggt designad webbshop tillsammans med bra kundservice goda förutsättningar till ett lyckat projekt med nöjda kunder och bra försäljning.
shopping-cart-symbol-icon-set_f1C1M5vO_L

Extern hjälp

Den som funderar på att starta en webbshop bör först och främst göra en budget för webbprojektet. Det finns mycket info på nätet för att få råd om detta. Har man exempelvis redan en fysisk butik bör man alltid göra en separat kalkyl för webbshopen. När man har satt ramen kring de pengar som finns tillgängliga att lägga på webbshopen får man genast ett bättre hum om hur projektet bör utvecklas för att ge vind i seglen och generera intäkter. Kom ihåg att saker oftast kostar mer än man tror, att räkna med lite marginal i överkant brukar vara en fördel för att undvika att oväntade kostnader ska bräcka projektet.

Att bygga en sida med smarta och häftiga funktioner på kan vara kul och annorlunda, men glöm inte bort att nätbutiken måste vara lättnavigerad. Du vill inte förlora kunder på grund av en för krånglig sajt. Gör det enkelt men på ett inbjudande sätt. Ett bra exempel på ett lyckat webbkoncept är sajten Graviditetskollen som erbjuder sina besökare och kunder en lättsam sajt i trivsam designmiljö. Sajten blandar information och produkter på ett sätt som gör det enkelt för alla att hitta rätt. Ofta finns det så kallade standardlösningar att bygga sin webbshop utifrån.

Domännamn

När det kommer till domännamn väljer man antingen ett eller flera och ett tips är att försöka välja samma namn på domänen som företaget om det redan existerar. Olika namn på företag och domäner kan förvirra och vilseleda kunderna. Enkelhet vinner i längden, gör därför namnet lätt att minnas för kunder och även okomplicerat att stava till. Men det betyder inte att domännamnet inte får vara genuint och sticka ut! Här gäller det även att sia om framtiden, tror man att produkterna ska säljas i andra länder kan det vara bra att välja ett engelskt domännamn.